K2 Pluss

K2 +

Kliniske studier viser at vi trenger et daglig inntak av minst 180 mikrogram for å oppnå best helseeffekt. Vi har derfor valgt å oppgradere vårt vitamin K2 produkt slik at du nå får dobbel dose vitamin K2, 200 mcg, og dobbel dose vitamin D3, 10 mcg i hver kapsel. Størrelsen på kapselen er den samme.

Vitamin K2

Vitamin K’s effekter utøves ved at vitaminet er en hjelpefaktor for enzymatisk aktivering av flere spesialiserte proteiner som må til for optimale fysiologiske og biokjemiske prosesser. Mest kjent er aktiveringen av flere koagulasjonsfaktorer, en nødvendig aktivering for at blodet skal kunne koagulere (levre seg) ved behov. Gjennom et sundt kosthold med blant annet grønne grønnsaker får vi vitamin K1. Vitamin K2 derimot finnes et lite av i det vestlige kostholdet fordi vitaminet lages av «snille» bakterier som brukes ved fermentering av spesielle matvarer. Slike matvarer er det dessverre for lite av i det vestlige kostholdet, i motsetning til i en del asiatiske land hvor man blant annet spiser matretten natto. Denne matretten inneholder store mengde vitamin K2 og er i Japan klassifisert som helsemat.

Vitamin K er hittil best dokumentert i forhold til ben helse. Minsket benmasse og benstyrke kan føre til utvikling av benskjørhet og benbrudd. Det er derfor viktig å være oppmerksom på vitamin K som er gunstige for vedlikehold av benhelsen.
Vitamin D3
Selv om vitamin D vanligvis blir kalt et vitamin er det  egentlig ikke et essensielt vitamin siden det kan lages i huden ved soleksponering.  I mange land kan bidraget fra høy og langvarig soleksponering og innhold i maten være tilstrekkelig. Det er imidlertid ikke kjent at det er utferdiget noen internasjonale anbefalinger for hvor mye soling en bør utsette seg for å oppnå et adekvat vitamin D nivå i kroppen.
Vitamin D3 (Cholecalciferol) er den formen av vitamin D som dannes ved sollyseksponering. Denne formen omdannes i leveren til den biologisk aktive 1,25 dihydroxy-vitamin D.
Advarsel

Personer som bruker antikoagulant medisinen Marevan (warfarin, eller tilsvarende orale medisiner med samme type virkestoff, f.eks. dicoumarol) må kontakte sin lege for å diskutere inntaket av EQ K2+ og Marevan. Dette skyldes at vitamin K enten det er i form av vitamin K1 og/eller vitamin K2 fra mat og/eller kosttilskudd kan påvirke effekten av virkestoffet warfarin i produktet Marevan (eller andre navn på produkter inneholdende virkestoffet dicoumarol). Lege mp konsulteres for personer som er under oral antikoagulasjonsbehandling. Legekonsultasjon anbefales også ved graviditet og ved bruk til barn under 1 år.

Ingredienser
Vitamin K2 (menaquinon), linfrøolje (Linum usitatissimum), vitamin D3 (kolekalsiferol), gelatin (kapsel), stabilisator (glyserol), fargestoff (jernoksider og hydroksider).

Innhold per anbefalt døgndose

Innhold per anbefalt døgndose 1 kapsel
Vitamin K2 200 μg
Vitamin D3 10 μg 200%*

*Av referanseverdi

Verdt å vite
Kosttilskudd bør ikke brukes som erstatning for et variert kosthold.
Oppbevares tørt, ved 15-25 °C og unngå direkte sollys, utilgjengelig for barn.
For bestilling må du huske å kopiere inn EQ ID distributør: 1148671